Klankreis Ligconcerten

'Ik heb zo genoten van de soundjourney met massage afgelopen zaterdag. Het was zo de moeite waard om daar te zijn. Twee prachtige zielen die zulk een mooi samenspel op dat moment hebben gecreëerd.... Wow wow, het was zo waardevol. De kracht van jullie intenties gingen diep...... Dank dank en nog eens dank voor jullie "Zijn". Ik voelde me betoverd, en ontving dit alles als een zegen.'​

Greet, 6 mei 2018

Klankreis Ligconcerten

Ontspannen en herbronnen

Diepe trillingen van de didgeridoo, bezielde zang, mysterieuze vibraties van klankschalen, de hartslag van een trom, subtiele boventonen van een handpan,... Een breed scala aan klanken neemt je mee op een innerlijke reis.

De ervaring is voor elke deelnemer van de groep verschillend. Comfortabel liggend kom je door de klanken in een diepe ontspanning. Je ziet misschien beelden, mogelijk krijg je ideeën en inzichten. Of je laat je simpelweg verwennen door de helende vibraties van het klankenbad.

​Tijdens de klankreis komen onder meer volgende instrumenten aan bod: klankschalen, gong, handpan, sjamanentrom, didgeridoo, oceandrum, rainsticks, sansula, native american flute, mondharp, de stem (ook boventoonzang), Maya stemvorken...

De meeste van deze instrumenten zijn van etnische oorsprong. Ze herinneren je aan je natuurlijke staat en voeren je naar je innerlijke stilte. Hun vibraties geven een micromassage op celniveau en beïnvloeden de frequentie van je hersengolven. Het wordt met name makkelijker de Beta golven (15-38Hz) van sterke mentale activiteit tot rust te brengen en in een meditatieve staat te komen. Bij een soundjourney richten we ons erop je via ontspanning van lichaam en geest heerlijk te laten herbronnen.

Soms combineren we een Klankreis Ligconcert met een gezichts- of voetmassage, of maakt een klankreis deel uit van een workshop, zoals een Knuffelklankreis.

Een greep uit de plekken waar we speelden

Les Ballets C de la B, Gent / Lotgenotencontact Ex-kankerpatiënten AZ Monica Deurne / Verschillende Mayr kuren, Koksijde / Museumnacht Museum M, Leuven / Joe FM Event / Antwerps Mode Evenement / Ecstatic Trance Festival / Vernissages / Yoga cursussen /
Massage-opleidingen / Huwelijkscermonies / ...

20191204_213424d

Beluister hier een demo:

Knuffelklankreis

Het beste van 2 werelden - i.s.m. Sam Schallenbergh

Deze workshop heeft een zachte opbouw die gericht is op bewust in contact treden vanuit het gevoel.

Om nog meer bewustzijn in het contact te brengen starten we met aankomen in je eigen lichaam door middel van klank en beweging. In de volgende stap doen we consent oefeningen, tonen wat je wil en grenzen aangeven.

We gaan verder met aanrakingsoefeningen waarin je kan aangeven hoe je aangeraakt wil worden. Hierbij kunnen soms intense emoties opborrelen, sommige mensen zijn nog nooit echt aangeraakt zoals ze zelf willen. Alle emoties zijn welkom, we staan klaar je de nodige zorg aan te reiken. We brengen een mix van verdiepende en speelse momenten. Soms werken we 1 op 1 en soms in grotere groepen. Hoe we te werk gaan hangt er van af wat de groep nodig heeft.


We blijven uit de seksualiteit. Niet dat er iets mis is met seksualiteit. Maar het is fijn te ervaren om ook aan te raken zonder dat er een seksueel doel is. Er wordt niet gezoend of onder de kleding aangeraakt. Je bent nooit verplicht aan een oefening deel te nemen of met iemand een oefening te doen. We ondersteunen je goed in het zorgen voor jezelf.

De workshop wordt ingeleid en afgerond met een Klankreis. Ook de oefeningen worden ondersteund door aangepaste live muziek.

Deze workshop is voor iedereen, ook zeker voor mensen die niet vertrouwd zijn met knuffelen of onzeker zijn in aanraking. Je kan meer vertrouwen winnen in aanraking door het veilig kader. Ook als je gewoon wil opladen en genieten van een avond vol knuffels en hemelse klanken is deze Knuffelklankreis iets voor jou


IMG_20180907_193222d